Wednesday, June 22, 2011

insentif sik habis habis

apalah nak jadi dengan masyarakat kita nie
tak habis-habis ngan mentaliti dan suapan insentif dan subsidi

terbaru, masa tonton siaran berita malam tadi, ada yang scrolling-scrolling tu kat bawah, state that insentif khas akan diberikan kepada suami-suami yang tak merahsiakan perkahwinan lain mereka. maknanya kena isytiharkanlah...

so, google pulak this morning untuk kepastian...
rupanya kerjaan negeri Kelantan yang nak bagi insentif tu!
baru peringkat cadangan je... dari parti PAS

kalau salleh yakub yang kahwin 4 duduk kat kelantan... kaya kawan dapat insentif... he he he

adakah OWC (obedient wives club) juga akan kemukakan cadangan untuk pembayaran insentif kepada ahli-ahli kelab mereka?



5 comments:

Coffee Girl said...

Hilarious! scandalous! is there anything else decent in this world?

lily lotus said...

huhuhu tapi salleh yaacob kena kawen ngan ibu tunggal. yg dia kawen sume pucuk muda..hihihi

AmirFX said...

Ada dalam harian metro.. Sidak galakkan untuk kahwin dengan ibu tunggal.. Mun ngn ompuan mudak asanya sik perlu insentif lah sebab ibu tunggal lebih memerlukan duit untuk tanggungan anak2...

Uncle Lee said...

Hi Tia, I was shocked to receive several articles via email re OWC past 2 weeks.
And reading from an English article, one of the originators is a 3rd wife.
And she teaching how to be obedient, subservient to keep husbands from straying.
I sure would love to ask her, how come she is no. 3? What went wrong? Ha ha.
Have a nice day.
Lee.

ShirVen said...

mengarut lalu!!!! mengalakkan more broken hearted peoples!!

National Geographic POD