Tuesday, August 02, 2011

your advice is very much appreciated..

dear readers,

do advise me on what is the best action to proceed.

one my kids photo in this blog have been used by other party (without consent of course) for commercial purposes. my family members were terkejut sakan when they stumbled upon my kids' photo while doing their hari raya shopping somewhere ...in Malaysia le.... dia ingat mentang-mentang kita dok kat sarawak ni takkan sampai ke tempat tu? helo...........

hebat anak-anakku jadi model tak berbayar....


if u are familiar with my blog memang lah i tak letak clause menglause pasal using the photos or bahan yang ditulis ini


so how?






5 comments:

AmirFX said...

Aaa.. Kmk kurang arif gilak pasal tok.. Tapi ktk boleh sidak remove gambar ya sebab ya adalah hak ktk pun...

lvynana said...

Kalo dah sue pun boleh gak.
mungkin org skmm lebih arif?
Next time make sure ada letak watermark k..

lvynana said...

..nak sue..

Mbok Ema said...

ney boleh! ambik tindakan yg sepatutnya lah. adakah jadi model FOC gia jak.... coba kontek sidak ya

Coffee Girl said...

Mama, boleh buat aduan. tapi kena siapkan bukti dulu, ie. mana gambar tu dicedok dan diletak kat mana, sapa/organisasi yg bertanggungjawab. baru boleh buat kes. Dan lain kali, buat watermark lagi senang sue.

There was an error in this gadget