Friday, September 02, 2011

Raya keempat dan susah cari ayam

Hari raya keempat.... My sis in Bako buat open house. That was the only raya visiing this year. Masa nak turun she called minta belikan roti sandwich 3 buku. Fine... No problem, senang cari. Masa on the way dah, she called again. Kali ni minta dibelikan ayam. Bahagian dada. 3 jumlahnya.... Fine... On the way masih boleh singgah kedai.

Pertama, singgah di Everise Matang. Why Matang? Coz ambi si boboy yang duduk area Matang join kita orang beraya. Ada ayam ke? Yang ada cuma kepak ayang dan tulang dadanya aja... La..where to find now?

Okay, we then proceed to Choice Mall Samariang. Kulit ayam pun tak de!!!!! Licin!!!
masa balik baru nampak lori ayam segar baru nak punggah bekalan ayam....

Last try (still on the way to Bako) was kat Demak. luckily kedai ayam mahkota buka. Ada part dada yang dikehendaki.... Lega

Datang rumah dia aku juga yang tolong masakkan kari ayam....hahaha

Ayam..ayam....ayam.... Pandai putus bekalan juga kau ayam musim raya nie...

Hari raya pertama hingga ketiga kita orang sefamily ke mana? Dok dalam hutan... Hehehe
We all bermalam kat rumah kebun 3days 2 nites. It was fun. The kids really enjoy swimming in the river. Then tolong daddynya petik buak lada hitam, tebas rumput.

Me? Tak pandai buat kerja kebun, jadi tukang masak ok le tu.. Tak tahan ngan nyamuk. Siap berbeli mosquito patch yang berbau serai wangi tapi tak berkesan sangat. Jadi pemerhati dan penunggu setia the kids when they were swimming in the river walaupun tak pandai berenang. Kita main tepi sungai je.... Siap buat laundry secara manual kat tepi sungai....hahahhaha. Sudah semestinya berkemban!

Waktu malam paling best. Bunyi unggas memeriahkan suasana malam. Heaven!!!!
Geli dan takut tu ada juga coz we were the only family staying in that area. Orang kampung duduk kat seberang sungai.

Nanti musin durian nak stay overnite lagi... The best moment at that time would be listening to buah durian jatuh bedebub je tanah...hahaha

Care to join us?

4 comments:

AmirFX said...

Best.. Kmk dolok salu juak stay kat kebun nunggu durian gugok.. Nektok kebun dah jadi pembiakan lalang..

Tia said...

Benar ya.... Kebun ya mun sik dijaga nang lalang jak bermaharajalela..... Selamat hari raya..

Coffee Girl said...

nunggu buah durian jatuh, ya lah paling best kan? childhood memories. Bila la aku nak ke kebun mama tok eh.

sawaNiLa.com said...

terbayang rumah tepi sungai...boleh swimming, cuci baju...bestnya... kalaulah i ada rumah macam tu

There was an error in this gadget