Wednesday, March 28, 2012

Not so wordless Wednesday : Senang-senang je copy paste



Above photo was under this entry back to school
Masa ni Cengal baru nak masuk Tahun 1 dan Barry pulak nak masuk Tahun 4

Last year... Circa August, 2011
Kompleks PKNS Shah Alam

Ameer yang first tertemukan banner nie, terus cakap kat mak dia, ' Mummy, kenak gambar Barry ngan Cengal ada sitok?

Terkejut beruk my sisters and anak buah masa berjalan-jalan nak shopping di Kompleks PKNS Shah Alam last year bila tengok gambar Barry ngan Cengal dijadikan model di situ.  On the spot dia orang took photo and MMS kat kita orang. Senang-senang je company nie cut and paste.. Mungkin bukan company tu, tapi their advertising agency yang buatkan banner tu. Tak professional langsung.

My sisters siap tanya berapa upah Barry n Cengal dapat bila gambar dipakai macam tu... Mana ada lah kan? Coz their photos were used without consent!
Tak tahu macam mana nak ambi tindakan... Kalau dok kat sana senanglah terjah company tu.... Paling-paling tindakan dia orang adalah menurunkan banner tu...

Geram....

3 comments:

lvynana said...

banyak juak dengar kes camtok, lain kali letak watermark besor2.

Uncle Seven said...

saman jak nun

lily lotus said...

laa boleh pulak?

There was an error in this gadget