Tuesday, March 27, 2012

Bulan murah rezeki


Bulan Mac merupakan bulan murah rezeki buat Barry!
He celebrated his 14th birthday on 2nd March.
Bila daddynya tanya nak hadiah apa... Barry cakap nak jam.
Tapi tak nak jam murah, nak jam stainless steel macam orang dewasa.
Ermm.... kecik-kecik dah demand and tak nak childish dah..
Ok lah tu, at least he knows what he wants.

"Teringin juga nak dengar hubby tanya..... Tia, what do you want for ur birthday ?" 
Kalau betul dia tanya nanti, aku rasa aku nak tampar mukaku 10 kali dan hentak dahi ku ke dinding dulu.... bermimpikah aku????.... hahahahahaha!!!

So, daddy bought him a 'grown up look' watch, Casio rasanya. And seperti biasa si Cengal tumpang sekaki minta dibelikan jam juga.  Tak cukup tu, daddynya belikan Barry a box of tool set siap ngan buku sekali.  Orang nak jadi engineer lah kata kan... tak pun jadi arkitek..


Celebrated his birthday secara simple je.... beli kek and buat acara tiup lilin and potong kek bersama Cengal, cousins Ameer and Aisya.

Baru-baru ni daddynya belikan Barry sebiji gitar lagi.  Ada ambi gambar tapi mana pulak cameranya... Barry dah ada sebiji gitar tapi too small for him.  His guitar tutor has advised him to get a bigger one.  So yang kecik dah pindah milik ke Cengal..

Kalau tak jadi engineer ngan arkitek, jadi ahli muzik lah jawabnya..... And who says musician cannot make money nowadays.... As long as you are educated in that field, have deep interest and mix with the right kind of people...

Memang murah rezeki bulan ni untuk Barry.... But he scored well in his exam last semester.  Dapat 7A.  Moga berlarutan ke PMR nanti .......

All the best to you sayang!!

2 comments:

Mizz Coki said...

anak2 sis pandai2 belaka untung sis...

Tia said...

Mizz Coki,

Thank you mem...

National Geographic POD