Tuesday, August 07, 2012

Show ur middle finger!



Kalau u buat aksi tunjuk middle finger, memang minta penampar lah tu...

So, apa kes with my middle finger?
To be exact, my left hand side middle finger.
Since two weeks ago, my left hand side middle finger ada problem.  Sakit nyut-nyut.
Rasa kebas or numb.  Paling best bila dibengkok, stuck dah.... tak leh lurus balik.
Terpakse adjust slow-slow supaya dia lurus.

Check ngan member sana sini, rupanya ramai yang mengidap penyakit ni.  Ada yang kena inject.  Ada yang kena bedah untuk putuskan saraf.

Last few days sakitnya dah merebak ke lengan.  Lenguh rasanya.  Bila tidur malam, teraccident pula dia bengkok.  Teraduh-aduh kesakitan sambil meluruskan jari tu balik...heheheh

Semalam tak tahan dah.  Bawa gi jumpa doktor.  Sekali doktor cek relax je dia cakap, kasi u ubat makan dulu.  Kalau tak baik juga, minggu depan nak kena inject.  Dia prescribed dua jenis pil.  Tetiba ada pil untuk gastrik pulak.... aku mana ada gastrik? Ubat yang sama kot untuk penyakit yang berbeza..


Tu dia ubatnya... sekali lagi gambar macam berasap je...
Oh ubat jenis krim tu untuk kulitku yang sensitif dengan cuaca panas yang sedang melanda.  Boleh timbul red spots pulak kat lengan and peha.... cis...

Dah dua kali telan pil.... kesakitan ada reda sikit...


1 comment:

ez vina said...

'Paling best bila dibengkok, stuck dah.... tak leh lurus balik.' wah gerun juak dgr symptom ya eh.

National Geographic POD