Monday, August 27, 2012

What's on the table?


Last week rasanya pemandangan di bawah ini familiar bagi yang berkunjung dan berziarah hari raya.  Penuh meja diletakkan dengan makanan dan minuman.  How blessed are we in Malaysia, kan?

Biar bangsa lain, kaum lain, agama lain, even kenegaraan lain, we still can share the same food.
  
Nasi minyak, mee hoon goreng, kari ayam yang lazat, daging masak hitam, buah anggur..:)
Kek lapis, kek piliih kasih dan biskut yang beraneka jenis, diisi dalam set tupperware latest collection dan chantek-chantek belaka.. Set tupperware aku dulu bukan main banyak, dari 2 dozen kini tinggal cuma 6 biji je..... mana perginya...


Tuan empunya rumah berbaju pink, kecil molek, Puan Rina namanya. Tuan empunya blog berbaju maroon.  
Kunjungan hari raya terakhir, pada 6 Syawal. 
Ni tak raya.  Atas meja makan rumahku.  Macam orang berjual jak kan? Banyak jajan ke?
Tak de lah.... Meja untuk 6 orag tapi kerusi diempatkan saja.  Ada roti, biskut macam2, kaya, kicap, sos cili, scott emulsion, vitamin, sunsweet prune, cokelat, gula-gula...  Kekadang berbulan kat situ tak da orang makan.  Selalu bawa ofis, for sure licin.  

Pakar feng shui, Lilian Too pernah menulis dalam majalahnya.... meja makan tu kalau boleh penuhkan dengan makanan, supaya sentiasa ada rezeki.  Ni lah yang aku ikut....hahahaha.

Syukur....

2 comments:

Coffee Girl said...

Adakah Lilian Too madah camya? hahaha aku maok juaklah... cuma semut selalu naik meja mun camya. how la? Haha

Ms Tikot said...

Atas meja memang patut ada makanan, ya baru meriah. X payah tercarik-carik di tempat lain ;-)

There was an error in this gadget