Wednesday, September 05, 2012

Pijak ... oppa rempit style!



tak suka... pijak
tak suka... bakar
tak suka... tunjuk perasaan

sekali gambar dah kena cam ngan pihak polis, pandai ko bertapok (bersembunyi) balik kampung
kau ingat orang kampung tak up to date
last-last atas nasihat orang kampung juga, mak bapak bawa kau ke balai polis

aku heran...
apa faedah kau pijak gambar orang
tak kiralah gambar PM ke, Sultan ke, boss kau ke, bapa gefren kau ke, monyet ke, ba alif ba ya kah
sabjek dalam gambar tu tak sakit pun bila kau pijak
kau pijak kertas je... tak da benefit directly or indirectly even
bila kau pijak, poket kau tak kan tiba-tiba dipenuhi duit pun
bila kau pijak, kecerdikan otakmu tak bertambah pun IQnya
bila kau pijak, kehenseman mu tak makin bercahaya terserlah pun

yang terserlah adalah kestupidan, kejahilan, kekurangan ajar dan nilai-nilai murni mu..
hai anak-anak muda yang nak tunjuk terer... nak tunjuk berani konon..
setakat upah 100 - 200 berapa sangat lah tu
cukup pakai top up reload, then makan minum, isi minyak motor...habis da..

teringat aku pada budak-budak lelaki remaja kat area rumah I
sometimes during weekend, berdentam berdentum main skateboard konon nak ngorat budak-budak nursing
he he he.... kureng...
mana kau nak biaya anak dara orang dengan kayu skateboard tu...
rokok pun brand apa entah (skodeng dari jauh je..)
ada pulak sekolah tak habis lagi...
yang dah habis sekolah pun setakat tingkatan 3 setengah je kot...

wahai anak-anak muda....kuasa untuk mengubah di tangan anda sebenarnya
pergi lah mendaftar jadi pengundi
masa mengundi nanti kau conteng kat kertas tu...
tu lagi berhasil, dan tu je cara kau nak bagi tau sapa kau nak jadi pemerintah kat negara nie...
(dah macam iklan pilihanraya pulak...)



1 comment:

Coffee Girl said...

hahaha iklan ngundi!

ingat tek nak beri nasihat utk sambung belajar, or jd usahawan internet berjaya ka... hahahaha.

Good one mama!

National Geographic POD