Tuesday, October 02, 2012

Cerita malam Jumaat..



Malam Jumaat last week, kira thursday nite lah.
Kalau pasangan suami isteri Muslim, malam Jumaat tu adalah tanggungjawab nya kan?
:)

Seperti biasa, kat rumah lepas makan malam, kids will go to their rooms and finish up their homework atau lepak dalam bilik je lah.  Myself will be busy kat dapur basuh pinggan itu ini. 
The Man will duduk kat sofa and watch TV le...
Habis kemas itu ini. I will join sama tengok TV.
Tapi......... jangan harap u can watch ur favourite programs kalau remote dah lekat di tangan The Man.  Kalau u ambik remote dan tukar channel, memang cari pasal lah!
Yang peliknya, dia tertidur, kepala terhangguk-hangguk depan TV.
Remote dalam genggaman, tak mahu lepas...
Damn.

So, that nite, geram sangat, I slowly get the remote from his hand and tukar channel ke Astro 201!
Channel Tamil...hahahaha
Then I left, and lepak in my daughter's room.
Sekejap I terdengar dia terbangun, and muka kawan masam.... he he he
The Man terus masuk bilik and tidur... dia tak tutup Tv dan tak tukar channel pun!

Me and my daughter ketawa gelihati and diam-diam je...
Then, I went to the living room and nak tengok my own favourite program kononnya.

Tapi..........

I got stuck watching the Tamil movie at that channel sampai habis!!!
Yup, sampai kul 12 malam.

 


Tak cukup tu, gila babas aku nangis tersedu sedan sampai bengkak mata ...
Citer best pasal bapa cacat jaga anak perempuannya....

Tak caya mataku bengkak... ce ce cuba tengok bawah nie...
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Ketulahan.... ha ha ha...

6 comments:

dukunlintahplk said...

:)

dukunlintahplk said...

lamk x ngabas sitok..

ez vina said...

lawak eh post ko tok.

Uncle Seven said...

cehhh...sensitip oleh citer Tamil duhal

Mieyna said...

haha..sempat juak ambik gmbr hahaha

Uncle Lee said...

Hello Tia, how you doin'? Wow! Having fun with the remote? Surprised you watching Tamil movie?
I heard lots of Malaysians watch Korean TV movies too?
Anyway, have fun, keep a song in your heart.
Have a great weekend.
Lee.

There was an error in this gadget