Monday, September 24, 2012

Ciss... Roti Cheese



When you go to Kedai Mamak, what would u order?
If me, I will order tosei or roti sardin, else roti kosong double banjir....fuyoo..
Barry and Cengal will order Roti Cheese.
The Man will order tosei too.
Once in a while, we would go for a breakfast at Kedai Mamak.
Once in a while too, if the Man is travelling (not in town) I would bring the kids for a quick and lite dinner at Kedai Mamak juga.  Malas masak sebab boss tak da, so makan cincai je.. Lebih masa untuk berehat dan melepak depan TV.

The kids kalau makan roti cheese tak cukup sekeping seorang.  At least one and a half each. 
Therefore, one of the weekend I made my own version of Roti Cheese yang senang, mudah dan segera.

You will need:
2 pcs of roti parata / canai segera
1 pc of cheese
1 tablespoon of susu pekat manis

 The version of the roti paratha I used..

Leserkan sedikit minyak ke non stick pan.  Gorengkan sekeping dulu.  Angkat.  
Kemudian gorengkan satu lagi.  Balikkan.  
In the mean time racikkan sekeping cheese seperti dibawah..


 Taburkan atas roti yang telah dibalikkan tadi.  
Letakkan sedikit susu pekat manis (opsyenal).

Then, letakkan roti yang telah digoreng awal tadi.  Tekan-tekankan.  
Kiranya sandwichkan lah or two layers of roti.

 Dah siap pun.... hidangkan.  Makan panas-panas dengan teh o, milo peng, or kopi o peng...
kalau ada teh tarik lagi bagus!


 satu untuk mummy, satu untuk Barry, satu untuk Cengal....

 Crispy, lemak manis dan berkrim.. Mudah dan jimatkan?  
Kos untuk 3 orang makan tak sampai RM10 pun.. Double lagi tu.. Give it a try!

Budget 2013 coming soon..... so, what's in store for us??


2 comments:

Coffee Girl said...

Fooh! yummmmei! Nampak mudah, tapi rasa malas, baik ku singgah tapau roti kosong kelak... engkah cheese dikpun...

Sara said...

Ok yg ni saya angkat tgn.. takmo try coz satu2nya aktiviti leisure yg i akan enjoy is melepak di mamak. kalu ni dah buat sendiri nanti inchik husband kata pasni takyah pg mamak dah, confirm I akan muncung 2 inci. hehehe..

Tp yg tak best is ... ramai smokers kat mamak... mencikkk tauu

There was an error in this gadget