Wednesday, February 27, 2013

Baucar buku baucar novel


Last weekend we jalan-jalan then singgah kat one of the Popular Book Store outlet.
Ramainya manusia.  Bagus ya rakyat Malaysia.  Ramai yang dah menjinakkan diri dengan hobi membaca.
Ada yang selak-selak majalah.
Ada yang selak-selak dan buat pilihan untuk buku ilmiah dan bacaan ringan.
Ada mak bapak budak yang teman anak pilih buku-buku latihan dan rujukan untuk mempersiapkan diri untuk ujian-ujian di sekolah yang semakin hampir.
Anak-anak remaja dan belia-belia khusyuk membaca sinopsis novel-novel terbaru di pasaran.

Tapi........ yang tak bestnyer.....


Kenapa belia-belia menggunakan baucar di atas untuk membeli buku-buku bukan ilmiah seperti novel-novel dan majalah?
Novel sampai 4 -5 buah plus majalah lagi....
Apa kau sibuk? Sukahati aku lah kan? Jawap kau...
Sepatutnya terms and condition guna baucar tu untuk membeli buku-buku akademik je...
Itu yang patut dititkberatkan.
Tapi kalau mak bapak u kaya, dah tanggung semua, or scholarship u pun dah take care all that...  ye lah, itu pilihan mu dan bukan keperluan lagi konteksnya.
Ramai yang tak berkemampuan yang menghargai sesangat pemberian baucar ni...


Aku ngerepak hari nie... bersesuaian ngan title blog aku...hehehe

No comments:

There was an error in this gadget