Monday, February 25, 2013

Harapan menggunung



Aku beli baju nie tahun lepas.  I love the design.  Tak mahal, less than 50 je.  Sekali try kat rumah, hehehe..... muat tapi macam buah nangka yang dibalut plastik or surat khabar.

Cantik, sayang pulak nak lepaskan.  So, aku simpan dengan penuh harapan yang aku akan slim juga tahun nie..... Harapan yang menggunung tu...

Kita yang berbadan gebu dan montok nie memang susah sikit nak cari blouses yang muat dan sesuai...
Kena pandai cari yang padan dan sesuai.  Selalunya mahal sikit dari mereka yang bersaiz normal.











Bukan satu tapi dua helai...hihihi.
Ada lagi baru beli last month, lom pakai lagi.  Tunggu masa yang sesuai.








The other day, I cleared up my wardrobe.  Mana yang dah tak nak pakai lagi, simpan dalam plastik.  Kasi clear sikit almari yang dah padat.  My blouses can tahan few years.  Sengaja beli style or warna yang tak dimakan fesyen...

Banyak tu....Nanti kita fikirkan kepada siap nak diagihkan atau didermakan. Dulu, I put in few boxes and pass to our Indonesian worker.  Suruh dia bawa balik kampung dan sedekahkan kepada kaum keluarga dan saudara mara di sana.  My sis pun ada dermakan banyak baju kurung dia plus baju anak-anaknya.  5 kali hari raya pun tak habis dia orang pakei sebab my sis is a teacher so koleksi baju kurung dia banyak lagi.
 Baju-baju dan pants dah tak nak pakai lagi...

Dulu suka berskirt, sekarang more to pants and blouses je..  
Nak upgrade koleksi baju kurung pulak.... masih ada lebih 10 pasang tapi dah boring nak pakai pulak...
Antara latest collections..... Nak tambah lagi.  
Biar dapat cover sebulan punya working day....hahaha


2 comments:

Coffee Girl said...

Hahaha we have the same subconscious habit: buying a blouse a size smaller hoping to get slimmer to fit it. :-)

MBOK EMA said...

gud luck!! kmk pun mok diet!! tunggu kak beranak bulan 7! lak sama kita diet!!!!

kmk gia juak ko. p kmk gila berbeli online. bila baju sampe, sik sedang. waaaa.. simpan punya simpan. cek2 buntin. hahahaha.

There was an error in this gadget