Wednesday, February 20, 2013

Cuti itu memenatkan.



Cuti itu memenatkan.
Gila punya statement kan? 
To me cuti yang sebenar-benarnya cuti is when you are really relaxing your mind and body.
In a place where nobody knows you.
You are on your own.  You are at your own phase.
You can be alone or you can be with somebody you love to be with, and that somebody treats you like a queen....

HELLOOOO (loooo tu kasi panjang sikit)
berangan lah lu...

Ni alkisah masa cuti CNY dulu
Duduk kat rumah je the whole week.  Did not go anywhere.
Fulus or kepala agungnya kurang... he he he
Memang tak ada plan nak kemana pun
I thought that I can 'cuti' - I can relax kat rumah, guling-guling atas katil, baca buku baca novel, watch TV

ermmm.... bangun pagi dah kena prepare breakfast.
kerja rumah itu ini menunggu
pergi dapur, kemas sudut tu sudut ni corner sana corner sini
kalau dah semua kat rumah, kena masak lunch lagi, pas tu dinner pulak
habis masa kat dapur je

paling tak best when the Man is at home.  Remote control dia conquer.
Tak da chance you nak tengok your feveret program kecuali dia dah tidur
kalau tak... sama-samalah you watch his kind of programs macam the pawn star, the pickers, mega machines, mega weapons...
masa nie lah u wish orang tua ni tak pergi kebun ke? hehehe

dah bincang ngan barry n cengal nak pergi bercuti
barry bilang mau pergi ke Kota Kinabalu
do island hopping katanya
hehehe... akan dipertimbang ye anak-anak
kita bertiga je ke? daddy tak mau bawa ke?
i know they are close to me, more open to me
they can talk anything in front of me, but not with daddy.  ada 'akward feeling' sikit kata mereka berdua..
and on daddy's side, he is trying his best to be open to them.. ermmm

kalau dengan mummynya, macam-macam request di usulkan
end of next week, we will be having a Family Day at Damai Beach, organised by my colleagues
one night stay but full of activities, sure fun one coz yang sama kepala sama wavelength je pergi
nak tunggu our own company buat, lambat le citer..

Daddy for sure tak join, so I ask both of them nak bawa fren or cousin ke?
They replied, kita tiga je lah pergi mummy.... kita relax-relax and happy-happy bertiga je..
ye lah tu....
 me n barry

me and cengal



No comments:

There was an error in this gadget