Friday, May 31, 2013

Ketupat is for Gawai too,,,



Salam hari Jumaat,


Ni sarung ketupat.  Bukan hari raya je ada ketupat, ada lemang,
Hari Gawai dan hari Krismas pun ada juga. Memang menu wajib kat rumah kita.
Tapi ketupat tu menggunakan bers pulut dan dimasak bersantan.  Lemak dan berkrim hasilnya.
Boleh dimakan begitu saja, atau dimakan berlauk kari atau cicah gula dan susu je.
Kita suka makan bersama kopi o panas-panas.


Ni pulak menu wajib untuk keluarga kami.  Daging masak hitam,  Terbaik!!!

Kita tak buat open house, hanya berkumpul sesama famili dan keluarga terdekat je...
Seronok. 
Dah tua-tua ni nasib dah ada anak-anak buah yang dah besar yang boleh dibuli untuk membasuh pinggan mangkuk ... hihihi,  Dan aktiviti sepanjang hari esok adalah makan, then lepak, then tengok TV, then makan lagi then layan saudara mara kalau ada yang datang, then lelap sekejap then makan .....

Selamat Hari Gawai dan Selamat Bercuti...

No comments:

National Geographic POD