Friday, June 14, 2013

BARRY... The Inventor and The Baby Whisperer


TGIF.
Salam Jumaat.  Lama dah tak bersiarankan?

Today nak story pasal my boy, Barry.  He will be siiting for his PMR later this year.
Bila ditanya, ok kah Barry?
Jawabnya memanjang .... dont worry mummy.  I know what to do.  Ok, fine.

Let him take his own initiative to arrange for his own way and time to study.  Kalau kat rumah, after dinner, he will go straight to his room, bertutup pintu.  He will do his homeowork and buat revision.  Sekali-sekala terdengar juga bunyi treng treng kreng kreng...... playing his electric guitar lah tu.  Release tension kot.  During weekend is like that too.  Sometimes he will ask me to send him to his classmate's house, nak buat kerja kursus katanya.

Barry banyak mengikut sikap dan perangai datuknya, my father.  No nonsense punya orang.  Strict.  Ada sifat seorang pemimpin coz kalau kat sekolah masa ambik him from school, looks like ramai pengikut.  The other side of him, Barry is a 'penyakat' n suka buat joke.  Penyakat to the sister memang no. 1.  Kalau tak bergaduh dalam satu hari memang tak sah budak berdua ni.  He only show his 'joker' part when he is with me and the frens maybe.  Kalau ngan daddynya..... haram nak berbunyi.  Tanya satu jawab satu. 

 
One of the weekend, I was clearing my kitchen.  Buang itu buang ini.  So, I asked for Barry's help to kumpulkan tin-tin minuman and masukkan dalam one big garbage bag yang hitam tu.  As my part was done, I went to the bedroom baring sekejap.  After half an hour, tak da bunyi from the kitchen.  Barry buat kerja ke tak ni?  Then I went to check.  Rupa-rupanya dia buat invention.  Benda kat gambar tu ha!  

ALAT PENGUTIP TIN MINUMAN.

Apalah salahnya guna tangan pun.  Senang kerja.  Ni tak..... nak test juga his invention skill.  Dia guna batang penyapu plastik yang berlubang, hanger dawai dan tali.  And he took his own sweet time to pick up the empty cans..... 

Hmmm.... Barry the inventor!

Ni pulak,  the softer side of him.  Entah apalah dibualkannya dengan his younger cousin, Yuyun her nick name.  My brother's daughter.

Hmm....Barry the baby whisperer.  

  

Atas pulak gambar Barry with his niece.
Sesungguhnya kelembutannya terserlah bila dia pegang budak-budak kecil....... hahahaha
Bakal penghancur hati gadis-gadis bila dewasa nanti.




3 comments:

Ms Tikot said...

Handsome boy... ;-)

Coffee Girl said...

Awww dah besar panjang. macam baru semalam je dia kecik kan...

Prince Metroxylon said...

Hii mummy. Long time no c. Hehehehe.

There was an error in this gadget