Thursday, May 16, 2013

Tribal theme and sambal belacan


Aztec theme or tribal theme is the 'in thing' sekarang.  Ramai dah orang pakai corak tribal sebegini.  Bukan je pada corak baju, seluar, handbag malah casing henpon pun sama.  Ala-ala red indian or mayan dan bercorak zig zac gitu.


Ni hasil tangan si Cengal.  Kreatif juga budak ni.  Dalam sibuk-sibuk dia berulangkaji for her semester exam yang baru selesai semalam, dia sempat tunjuk hasil tangan dia ni.  She told me dia tension belajar, then untuk merelakskan diri, dia buat lukisan 'tribal'.

Yang lucunya, ada 'moustache' and pac man kaler hitam....hehehe

Latest photo of Cengal.  Memegang sepinggan rendang ayam.  Nenek masak.  Ni masa makan tengahari. Sengaja ambil gambar ini untuk di'whatsapp'kan ke cousinnya, Aeen.  Biar dia menelan air liur katanya.

Si Cengal adalah pencinta tegar sambal belacan.  Almost tiap-tiap hari request neneknya tumbukkan sambal belacan.  Just imagine dia boleh makan or berulam sambal belacan tu dengan buah asam, nenas, timun, lauk kari, rendang, sup, telur goreng, ayam goreng, cucur pisang, pizza, spegeti, pancake dan macam-macam lagi.....

Part makan, budak ni bukan under class high maintenance....hahaha.


1 comment:

MBOK EMA said...

nyaman rupa manok yaaaaaa

National Geographic POD