Monday, March 24, 2014

Lite babbling on a wet Monday!


Howdy everyone..... it is a wet Monday morning.
Wet, dry, rain or shine... Life has to go on.
Keep on #prayformh370
Dah masuk minggu ketiga, terlalu besar dugaan untuk semua yang terlibat.
Banyak negara luar yang menolong, banyak peralatan canggih dan moden yang telah digunakan.
Hasilnya belum nampak lagi.
Mungkin ada hikmah di sebalik semua ini.
Percayalah....



Apabila kita dipertemukan dengan seseorang
apabila kita berkenalan dengan seseorang
tak kita rakan, saudara dan taulan
tak kira baru atau lama sudah berkenalan
jangan kita terlalu mudah membuat andaian
bak kata orang puteh... never judge a book by its cover

mungkin apa yang dia tonjolkan bukan dirinya yang sebenar, sama ada sengaja atau tidak.
pasti ada sebabnya dia berbuat demikian
mungkin ada juga yang ingin menonjolkan dirinya yang sebegitu agar dapat diterima orang lain
tapi sebaliknya dia tidak seperti itu
mana kita tahu dia ada sejarah gelap, mana kita tahu juga dia sebenarnya mempertawakan kita

be open, be urself
terima dengan seadanya

so... how well do you know me?
nama je blog ni lets ngerepak, tapi sebenarnya I ni manusia tak banyak cakap
lebih suka memerhati, lebih suka cuba memahami
I dah sedaya upaya cuba instill sikap tidak cepat melatah, berfikir sebelum bercakap, bertimbang duga sebelum bertindak..
BUT.... I am peramah sebenarnya bila u dapat cari dan tekan suis 'happy'
peramahnya sehingga bila berbual macam dah kenal lama..

I suka lagu rock... I nampak tegas... Muka selalu serious... 
Tak suka orang lambat temujanji... Tak suka orang banyak alasan

Walaubagaimanapun, serock-rock aku, setegas-tegas aku dan seserious muka aku
sebenarnya I ni very the tender loving care
sehinggakan selimutku adalah selimut tampung seribu hasil tangan emakku 
really old skool
silalah ketawa...... hahahahahaha.....

 


Have a great week ahead!!



2 comments:

Anonymous said...

Hi, kak..first sekali kmk mok padah ngan kitak, kmk ada nangga kitak gi H &L kat 3rd mile ya. Hari minggu, petang. Kitak makei baju warna oren rite? Rasa mok negur, but kamek takut kitak sik berik respon.hehehe..coz muka kitak serius gilak. .Mun sik kenak layan, kan malu kmk .. Well,pasal topik kitak tok, benar padah omputeh tek, dont judge the book by its cover. Macam orang juak lah. Jangan kita nannga orang selekeh, kita ingat nya sik da duit..ne tauk,orang kaya kali nya..But kak, me and my fren suka judge lelaki by their car..mun ada kereta branded skit, ada org kacak dlm ya, apa lagi me n my bf senyum se suweeet yang mungkin ngan org ya. Actually we do it for fun. Both me n my bf dah bpunya.hehehe.
Ps: kamek dolok ada selimut tampung seribu. Jahit sendirik, tapi dah bisak rabak. Arum bulak tek, dah rumpong macam kenak gigit tikus. Hehe
cucu nenek kebayan

Tia said...

Cucu nenek kebayan,

ha.... kan kmk dah madah dalam blog, mun sik biasa ngan kmk nang I tok muka serius... sik berani u negur ndak?
hahahahaha... ooo intan payung, lain kali tegur jak kmk tok. Otomatik mun kita mdh diri, senyum kmk akan lebar dan suis berkelakar bagai kenal lama akan ON.
Auk... kmk ke H&L meli koko krunch, susu n mi sedap ngan anak mek. Kak ya meli pala ikan ngan ikan tenggiri di luar ya.... hehehe
Well, girls will always be girls... sik salah cuci mata nangga orlaks for fun!

There was an error in this gadget