Friday, March 20, 2015

Tombol tertanggal. Terlopong.


Dah seminggu dah pintu bilikku terlopong sebegini.
Puncanya pintu terkunci dan kami tak dapat cari kunci bilik.
Barry berhempas pulas tried to open the door.
Ketuk dengan tukul.  Tendang.  Tolak.  Sampei manas merengus.
In the end he managed to but this is the result.

Dah beli dah tombol pintu baru.
Aku tengok Barry.  Barry tunggu aku.  Siapa nak pasang?
Our late handyman, Daddy must be smiling from above.

Late daddy tak sempat ajar Barry this part.  Belum sampai chapter tu kot.
Tapi dia dah showed Barry how to tukar the mentol rosak.
He even gave Barry a set of handy tools.

Ohhh tedah.... nok nama sik da laki agi tok.
Mau tak mau, aku kena juga buka manual yang tersedia bersama set tombol tadi.
Ok... let it be this weekend's project.  I know I can do it.

Susah-susah sangat aku kenyit je mata kat orang sebelah minta tolong dia fix kan nanti.... hehehehe

Atau, any volunteer?



3 comments:

Ez Vina said...

U can do it. Macam senang jak my handyman slalu pasang, kita nangga jak nek nak senang.

Tia said...

hahaha... true very true dear

Tia said...

hahaha... true very true dear

There was an error in this gadget