Monday, August 16, 2010

bila cina, melayu, bidayuh dan iban bertemu...

gambar diambil masa nak buat makan-makan sempena cengal punya besday last week. berkumpul kat rumak nenek. gini lah jadinya. anak melayu, anak cina, anak bidayuh dan iban berintegrasi. anak india je tak da. tak da yang sangkut dengan india lagi. tapi dah cukup jadi keluarga 1Malaysia!!!!

riuh rendah rumah dibuatnya. boleh buat video dan hantar ke program 1Malaysia Astro.... hmmm

nie gambar anak buahku yang kuit miut. ameer radzi namanya. dia nie kecik2 dah pandai main gitar. boleh naik 'syiok' pula tue bila feeling masa main gitar. suka masuk pertandingan karaoke lagi. perut buncit kerana kuat makan. baru darjah satu dan dah start puasa. tapi last saturday, puasanya 'tebik'... ha ha ha ha. 10 minit agik nak sungkey, ameer dah pecah posa. tak tahan iman tengok si cengal makan kuaci, dia pun makan sekali. tak pa ameer... cuba lagi. biar perut tue susut sikit nanti........

10 comments:

Beautiful Stranger said...

kacak layout baru ktk!!

wah..ney ada cina?

nang truely 1 malaysia owh.

Big Momma said...

BS,
ada cina koh. anak adik mek 2 org ya. bapanya cina.

Faizal n Fashitah said...

Nang 1Malaysia la family kitak mama eh.. suk mek nangga XD

Willie a.k.a Reptoz said...

Best nar juak bday party tok...semua took off their shirts. Oh yeah...it's hot in here, let's take off our clothes....Ja Rule...

Cath J said...

comel nyaaaa..... wah dah pandai main guitar?? respect ... ^_^

EDDYLEBS said...

alang2 nar juak posa nya ya..10 minit mok sungkey dah pecah....ya nang dah sik tahan bena....salam..

dukunlintahplk said...

tebik makan koci hahaha.. teringat masa dolok2 selalu tebik makan kacang time nulong ninek ngupak/nutok kacang pakei molah kuah satay

kal jis (im not carl zeiss) said...

aihh.. tuka kulit agik duhal hehehe... 1malaysia! :)

Beautiful Stranger said...

haha show nok cina gik kak..haha

Big Momma said...

En Audio,
nang jak best...semua perayaan dapat celebrate except deepavali..he he

willie,
boys are boys... masa bergambar ya berebut dah nak mandi.

cathJ,
hi... memang comel itu budak. i love to pinch his stomach..ha haha

eddylebs,
welcome...

pak dukun,
tebik sik sengaja ke sengaja ya..ha ha ha

onggon,
kedak ular tuka kulit juak bah...

BS,
ada di gambar ya, nok laki paling tinggi ngan nok pompuan paling besar sia. bapanya cina serian.

National Geographic POD