Friday, December 17, 2010

ahad yang cemas



cerita cemas hari ahad yang lalu.

balik dari gereja servis pukul 6.45am, habisnya pukul 8 something.
nak gi breakfast, so call bapa i yang tak sihat whether nak join ke tak.
yes nak join tapi minta dihantar ke klinik dulu sebab perutnya sakit....
mak yang hantar bapa ke dalam klinik, myself ngan barry + cengal + aeen dudk dalam kereta tunggu.
lama juga wei.... dah sudah, bapa minta dihantar balik ke rumah.
nak rehat so dia suruh tapau je.
kita orang pun bergerak gi breakfast kat jalan song, kedai 66 ke no 6? tak ingat dah tapi miss coki suka pergi situ katanya...

habis je breakfast, bapa call. tapi tak da suara keluar cuma bunyi terketar-ketar yang kedengaran kata mak. habis, mak dah gelabah! cepat balik katanya... sampai rumah, panik! bapa dah menggigil dan terketar-ketar atas katil. sejuk katanya, and perut sakit teramat sangat! first time tengok keadaan bapa macam nie... nak salin baju pun tak leh, kena assist juga. apa lagi.... bawa gi emergency ward kat SGH le.... dia tak leh duduk dalam kereta tapi baring kat belakang. cemas memang cemas...

tak caya? tu ha gambar bapaku ngan mem besar sebelah..... lama tunggu doktor nak check. doktor nya berapa kerat je... tapi patientnya berpuluh dalam emergency ward tu...

siap kena x-ray lagi.... kot-kot ada alien dalam perut. but keputusannya ok. tak da apa-apa. maybe gastrik yang terlampau menyerang bapaku.

sekarang nie dah beransur pulih... doktor muda yang attend bapaku but very friendly... macam tu lah kan? so that patient pun tak bingung sangat... tak yah serius-serius... imejin Dr House ngan doktor kat citer Scrubs tu.... hihihi

sapa yang ada anak-anak yang pandai tu or adik-adik yang bijak, jadilah doktor bila besar nanti. tak cukup benar bilangannya. kalau tanya si cengal, nak jadi doktorkah nanti? jawabnya, besar gajikah mummy? dapat beli kereta ferarri kelak kah mummy?

ha ha ha........ kalau macam nie, kena jadi doktor bedah plastik surgeri !



7 comments:

BSI-BSR-VIVIAN said...

aih..kenak gastrik la bapa ktk? tedah...get well soon..hahaha gik juak kes ferrari ya..hahaha

CoKeLaT-RaWkZ said...

aieh kesian nya. but glad that he got the best service. :D

Kedai di Jalan Song ya kah? ahhaha lupak indah ku nama yaayyaa

CoKeLaT-RaWkZ said...

Kopitiam No. 6 right??

Coffee Girl said...

ada doktor cina sorang ya di SGH sama sekolah ngan mek dolok Form 4 -5 ... hehe. nya macam Patch Adam, lucu

To ur dad: Get well soon!

Globalized Dayung said...

Hansem sik Dr ya? Kirim salam ah..

AinnalinaRamdzan said...

Semoga Bpk ktk cpt sembuh~

Entayang said...

Kopitiam 6!!! Owhh i like, depan onejaya ka? hehe aku rindu laban mayuh kuih muih. Semenjak di kch bisi 4 kali aku dah kia..i like the kari kepala ikan..aduhaii sedappsss

There was an error in this gadget