Monday, March 14, 2011

Syabas KRU!!! HMM worth to watch!

tak rugi adikku ku belanja kita orang tengok wayang Hikayat Merong Mahawangsa last saturday. berbaloi.......... best eh! seperti Magika dulu, filem nie at different league lah kalau standard filem Malaysia. the first 15 minutes tu, i duduk kat hujung kerusi panggung wayang tu coz excited terlebih and nak dengar benar2 introduction citer tue..... lepas tue baru bersandar.

of course masih ada sedikit kesilapan dan kekurangan, but overall very entertaining dan membanggakan.

he he he... kesian Jehan Miskin, kalau tak silap tak da dialog, tapi kesian kerana mati semasa bertarung, kena sembelih kat leher... shot darah terpancit sana sini memang banyak! bala tentera geruda kurus cekeding aja rupa mereka...he he he....

stephen si hero hensem and body ok. tapi putera marcus tu tang tak kena je watak tu diberikan kepada Gavin. macam budak-budak je rupanya.

anyway, worth ur money to watch it! saya pun main pilih kalau tengok filem malaysia nie. banyak review bagus dah diberikan untuk filem HMM nie. sila google...hehehe

part nie saya boleh kata...... sokonglah industri filem malaysia


4 comments:

wa khairul onggon said...

Mena org madah pilem HMM tuk nang bagus dari byk segi.. Kmk tuk lom ndiat2 agik.. Tedah hoh.. :P

Puan Isah said...

hish, dah 3 org (including you) madah citer tok nang best. Hmm..sedang nunggu bila nak main di Miri...

Coffee Girl said...

best kah? kamek nunggu nya main time raya jak lah kat Astro...

AmirFX said...

Kmk sama ngn kopi gurl.. Nunggunya main time raya jak kelak.. haha..

National Geographic POD