Thursday, August 04, 2011

banana lunch




my lunch today. brought 5. eaten 1 already.
4 more to go. besar bagak kan? bagak is bahasa bidayuh for 'big'.
panjangnya average 6 - 8 inches. oooo......
sik terceret aku kelak mun ku makan habis? ha ha ha



my boss is going for a one week holiday starting next Wednesday. yang stressnya adalah aku sebab kena jaga kubu semasa ketiadaannya. therefore, banyak kerja yang perlu disiapkan sebelum dia pergi. tu yang bawa bekal pisang and tuna sandwich je for my breakfast and lunch today. no time to spend outside cari makan. lagipun healthy kan?

pisang organik. tanam kat kebun sendiri but not me lah, the other half yang tanam. ada tiga - empat sikat lagi kat rumah. boleh buat cekodok, kek pisang, muffin pisang, lempeng pisang............. kalau rajin lah. esok nak bawa seikat untuk share ngan member office. hopefully dah masak by then.

pisang embun besar bagak
tanaman organik di kebun sendiri
jangan suka nak berlagak
kalau takut bayang sendiri

hihihi.... pandei ku berpantun eh. spontan agik ya.

1 comment:

AmirFX said...

Toklah best ada pantun2 tok.. Ok2 kmk jawap juak...

Kawanku sorang namanya Bagak,
Nama jak Bagak tapi badannya kurus,
Berdiri tegak macam burung gagak,
Bilanya kakar bahasanya hancus..

There was an error in this gadget