Monday, November 14, 2011

Kita dah jumpa kawan lama...:)


Seperti yang dijanjikan, pada Hari Raya Haji tempohari, I managed to meet my old friend.. Shina.  Bukan main buat itinerary ngan my sis nak berangkat dari KL that Sarurday petang.  Sekali syiok punya syiok meronda kat Sunway Pyramid terus tukar lagi rancangan....keesokan paginya berangkat.  Semua on.... janji nak bangun pukul 6 pagi and bertolok pukul 7. hu ha hu ha ..... in the end pukul 8.45 baru berangkat dari Damansara.  The traffic that morning was very fine... jalan clear...he he he

Dalam perjalanan, we had so much fun.... nak mengelakkan rasa megantuk kononnya, walhal my sis je yang driving sepanjang perjalanan.......... tu nanti kita cerita di episod lain.

We reached Kota Tingi around 1pm plus.  Terus drive ke Kota Kecil dan cari rumah Shina.  He he he... hampir tak jumpa coz dah banyak perumahan kat situ.  In the end terpaksa call jugak minta tolong... masuk salah simpang pulak..


dah jumpa.... peluk... cium.... nangis? sikit je....lepas tu ketawa terbahak-bahak coz badan mengembang ke depan, ke sisi, ke belakang.....ha ha ha....

 me and my firend, Shina.
 juga si joe (nama gelaran masa sekolah, dulu tomboy sekarang dah jadi jelitawan)
the three of us pemain bola jaring sekolah...
sessi makan dan berbual-bual... sambil menunggu sorang lagi kawan. sementara itu, kami dihidangkan dengan nasi beriani berlaukkan beriani kambing, ayam masak merah, dan gulai nenas........... sedap........ bertambah-tambah makan.  tak lupa dengan pencuci mulut, sago gula melaka yang Shina buat memang superb! maveles!
 dari kiri, norizan (joe), anisah, me, shina, my sis
 
 nak pulang dah.... janji nanti jumpa lagi.  datang ke Kuching pulak ye! it was great and fun jumpa kawan lama.  17 tahun tak jumpa dengan Shina.  Joe ngan Anisah pulak rasanya almost 23 years tak jumpa dia orang... 

4 comments:

Coffee Girl said...

jejak kasih. sebenarnya bukan apa, nak tengok sapa makin besar sapa makin kecik sapa dah tua sapa maintain solid nak. hahaha

AmirFX said...

Jejak kasih.. haha.. Nang rindok ehh bila dapat temu kawan lamak.. Tauk banyak jak cerita...

Ida BorneoLove said...

pics so so sweet!! heeheeee... kempang ati Coffee Girl!! :p

Tia said...

ngang..... jejak kasih ya dah lama, tunggu nak jumpa jak..

amir,
lost track juak koh coz lamak gilak dah. i tok dolok sik berani org merapat sebab muka serius jak..hehehe

Ida,
tq.... he he ... nang jak di ngang ya..

There was an error in this gadget