Thursday, November 24, 2011

PELAWAT International & BUAH DUKU


i tau blog i nie ada peminat setia... thank you all!! i know there are about 30 - 40 of you who have been keeping on checking the updates in this blog.. he he he
tu je lah average visitors blog ni in day...hahahha
terimakasih kerana sudi membaca repakan (rantings) i nie

why dont u guys leave some comments on who u are?
i know some of you tapi tak nak lah mention nama...
yang dari Taipei tu sapa ya?  dari Indonesia pun ada juga...
tak lupa yang di Amerika dan Australia sana..
kalau Canada itu pastinya Uncle Lee...he he he

kepala i macam nak burst je this morning
rasa nak selotep je...
i thank GOD for giving me the highest degree of patience in interacting and facing the people, work, life, problems etc etc... especially my immediate boss

i have one hell of a boss to work with
kalau orang lain kat tempat i, rasanya tak sampai setahun dah minta tukar
but ME? i SURVIVE the two years mark already

gambar yang tak da kena mengena ngan citer dia atas.... really tak da kesinambungan dalam penceritaan.  ni buah DUKU.  kat Sarawak we dont have this fruit.  sepupunya si buah LANGSAt tu adalah.  i jejak kasih ngan buah duku during my last trip to KL.  we stopped kat R&R Muar on our way to Kota Tinggi.  ada banyak gerai buah kat situ.
 so... apa lagi... duduk berehat makan buah-buahan...enak sekali..
 
muka-muka pengembara di Hari Raya Adil Adha..........musafir... ha ha ha
dari kiri, my sis (pemandu cum tukang sponsor cum ketua rombongan), my niece Aeen, yours truly, my cousin, Veronica

 si tukang gambar adalah bodyguard bertauliah kami.... :)

 kereta Gen 2 yang berbakti

the best part during that trip on that hari raya haji adalah.........................

menikmati RENDANG DAGING yang teramat sedap di R&R itu........... rugi tak order sekali lemang ngan ketupat palas...

till then...... have a nice day!

3 comments:

Coffee Girl said...

yarabi mama... who says we dont have buah duku in sarawak? ada 2-3 pohon kat dusun datuk i. hahah. every fruit season, makan juak buahnya. nang lagi sedap dr langsat, but people dont sell it as commercially as langsat here. lenkali mun ko maok, ah padah, ku gi panjat pokoknya. haha

Tia said...

ok..ok.. aku sik pernah nemu buah duku sitok nah...

AmirFX said...

Aihh.. Kat sitok sekda buah duku duhal.. Kmk ingt lah ada....

There was an error in this gadget