Monday, July 23, 2012

Kak Bedah pun ada...


Tahun ni awal dah I visit bazaar ramadan.  Kat Stutong last Sunday. 
Jadi driver mak I ke Giant pas tu singgah kat bazaar ramadan Stutong.

Ramainya orang!! Lebih cun kalau dipangil BAZAAR RAMADAN 1MALAYSIA.
Bukan yang Muslim je membeli makanan, semua kaum, agama dan bangsa pun ada..
Meriah beb..

To me, bazaar ramadan Stutong adalah yang paling bersih, kemas dan teratur..

Maaf no gambar.... Kalau aku bawa kamera DSLR tap pe lah juga nak snap sana snap sini..
Harapkan phone camera tak yak lah ye, kalau iphone ok lah jugak, boleh berinstagram..
So sila imejin je..

Kuih muih macam-macam ada
Lauk pauk macam-macam ada
umai ikan, umai udang, macam-macam umai ada
air buah, ABC, cendol, air tebu
panggang ikan macam jenis ikan
panggang ayam dari kaki, bontot, hati, bedal, paha, body
roti john panjang, biasa dan special pun ada
murtabak daging and ayam (ada 3 - 4 stalls jual nie)

and latest edition...
Kak Bedah pun ada
siap bawa kuali besar (kawah) jual 4 macam lauk kat situ
kari ikan, kari ayam, rendang ayam, and satu lagi tak perasan pulak lauk apa
saya suka pergi kedai makan Kak Bedah coz masakan dia sedap, especially hari Jumaat dia jual nasi dagang... kari ikannya power..

dan ada lagi latest edition..
My Mom's laksa pun ada berjual kat situ
next time boleh try cos laksanya not bad...
one of the best in town...

and misi saya tercapai hari tue, coz dapat beli dan makan bubur pedas....
nyaman....

6 comments:

mr_abs said...

aih? stutong? sine rasan? bagusla kali rah sia, sebab besa tempat nak owh. len kali amik pic ah. hehe

lvynana said...

Alahai...susah nya nak imagine pasar ramadhan yg bersih...haha

saya tak tipu....nina the mummy n the boys said...

selamat membeli belah di bulan ramadhan!!!

Tia said...

mr_abs,
dekat public bank sia..
rami orang eh..

Ivynana,
mem... stutong quite bersih to me..nya teratur sikit..

Nina,
sama-sama...

Anonymous said...

Kmk ada pgi sia ari sabtu tapi akhir gilak so makanan banyak yang dah licin. Pasal crowd ia sibuh padahlah, nang sesak napas. Last2 kmk pulang sikda beli pa pa!!

Uncle Lee said...

Hi Tia, I guess at this time the food shops, pasar malams all selling delicious foods, no need to cook at home.
Your mentioned of the dishes really brings back memories.
Have fun and keep well.
Lee.

There was an error in this gadget