Thursday, August 02, 2012

Tanah Kubur


Aku bukan Muslim tapi aku suka tonton citer ni.

Pelakon utamanya siapa lagi kalau bukan Nasir Bilal Khan.
He's my favourite actor apart from Eman Manan, walaupun cara dia bercakap tu semacam je...
Dulu there's one cerekarama yang dia berlakon sebagai penggali kubur dan jadi cina buta kepada Jasmin Hamid.  I think heretan dari citer tu lah dia jadi Pak Imam dalam citer ni.  Maybe.

Apa kelas tonton citer macam nie kata kau?
Tepuk dada tanya selera.
Pilihan dan minat masing-masing kan?

Anyway, citer ni banyak memberi unsur pengajaran dan ikhtibar.

Well, jalan cerita yang disampaikan dalam setiap episod adalah perkara-perkara yang memang pernah berlaku dalam masyarakat kita.  Tak kira agama dan bangsa.

Banyak drama bersiri atau drama pendek yang dimainkan di TV, tak kira stesen apa. 
Mana ada masa nak tengok?
Mana ada masa nak ikut siri tu setiap hari or minggu?
I'm choosy.  Kalau ok tengok, kalau tak tukar je ke channel National geograpraphic, discovery ke or tak pun channel memasak.
Kalau tak ok juga, baik tidur...

Now tengah hot main frama citer indon, Nada Cinta.
Cerita entah apa-apa... and selalu buat slow motion show reaksi kat muka pelakon ... yang terperanjat, yang tengah berfikir, yang tengah mengatur strategi seterusnya dan mulu ternganga!  Hish... bangang punya citer!

Ngerepak jap...hehehe..


1 comment:

Uncle Seven said...

Samalah ..layan citer Tanah Kubur ya, masa di kubur nie lah baru di nampak kan kesalahan duniawi mereka, atau kelebihan seseorang...

There was an error in this gadget