Wednesday, October 24, 2012

Bukan sekali cucuk, tapi dua kali cucuk dan dah boleh joget malam ni!!!


Dah boleh joget malam ni.... that was what the orthopaedic told me last Monday lepas dia inject me.
Mana sakitnya? Dia tekan-tekan kat tempat sakit tu... sini kah?
Bila I jawab yes, dia tekan lagi. Here is it?
Dia tekan lagi.... Aduh sakit!

Dua tiga minggu dah I mengalami kesakitan dekat bahagian kaki kiri, bawah my ankle.
Ingatkan sakit-sakit biasa je.... bila jalan memang 'limping' sedikit
So, that Sunday, I urut lah dengan minyak terseliuh, manalah tahu boleh baik.
Tapi lain yang terjadi, makin sakitlah pulak.... malam Sunday tu makin teruk sakit.
So Monday morning, sms boss tak dapat turun kerja, cakap pasal kaki sakit, nak jumpa doktor.

Pergi Timberland pagi tu, siap buat xray. 
Tapi doktor pakar tulang @ orthopaedic cuma available in the afternoon je..
That afternoon, by 4.00pm only dapat jumpa doktor.  Ramai patient menunggu.
Yang herannya, bila patient masuk dalam consultation room je, terdengar ketawa dan gelak yang kuat dari dalam tu... keluar dari bilik tu, muka patient ceria je..
Best nyer doktor ni, kata I.
Dia pakai laughing method kot ubat pesakit?

Bila turn I masuk, disambut dengan senyuman lebar doktor laki tu... happy je rupa doktor tu
Very jovial and rela explained to me slowly and in detail tentang my kaki problem
Kalau semua doktor macam ni, sakit kuat pun boleh lega..
The doctor is a professor in the Dept of Orthopedic Surgery di Unimas.
Dr Anam Kour namanya... tak tahu bangsa apa, but he looks chinese
Orang Batu Pahat, Johor.... he he he ... I sempat interview..

Balik kepada part dia tekan my ankle tu.... dia tanya..
U nak baik segera atau makan ubat 2-3 bulan
Of course lah I cakap nak baik segera
Kalau macam tu, I inject u doktor cakap
Astaga... part dia inject kat point yang sakit benar2 tu, sakit teramat sakit...
Bukan sekali cucuk, tapi dua kali cucuk...
Lepas dua minit, he asked me to stand and try to walk

Ta daa.... tak da sakit dah!!! No limping bila I jalan.
I ketawa... doktor tu pun ketawa
Doktor boleh siap cakap...." ha, malam ni u dah boleh pergi joget!!!"
I tq tq doktor banyak kali...hehehe

Happy sangat siap minta MC ngan doktor for Tuesday
Ok lah I cover u kata doc, kalau ok u turun kerja, kalau tak ok u rehatlah
Mana tak ok nyer.... ok dah bah yesterday... saja nak rehatkan diri, and kasi bos gelabah sikit...hihihi

Jangan takut jumpa doktor...ha ha ha...

3 comments:

Coffee Girl said...

Boleh gi mehjeng!!!

Tia said...

ngang,
mehjeng ya bahasa bidayuh...hehehe
I mehjeng di spring petang marek ..haha

Uncle Seven said...

u ngubat makey minyak terseliuh, coba carik minyak yang x seliuh

National Geographic POD