Thursday, October 25, 2012

I temankan u makan tapi u tak cakap dengan I..


Will u be hurt or menyampah if someone ajak u makan and masa makan tu dia asyik on the line je?
Mencik.
I dok canguk-canguk depan u macam patung buddha da...
Ni bukan kejadian pertama, tapi dah banyak kali.
Masih juga I penuhi permintaan dia sebab jarang nak jumpa.
Kerja kat same company, tapi seksyen lain, and opis nya tak sama juga.
I happened to be at their office coz attend meeting kat sana.


My colleague ... female juga.
Kalau dia baca nie nasib lah.  Sila ambil perhatian.

Tak da etika langsung.
Kalau on the line tu sekejap tak apa lah juga.
Ni, mula dari cari tempat duduk sampai makanan yang diorder pun dah sampai.
Siap makan sebelah tangan, sebelah lagi pegang phone.
Kalau on the line tu hal bisnes, I dont mind.
Kalau dia buat extra money, I akan merasa tempias keuntungannya.
Dapat makan minum percuma.
Ni tidak.... on the line with the girlfiend.  Ya... the gilrfriend.
And citer remeh temeh, hal yang boleh tak dibincangkan dalam phone sehingga tak membazir credit.

Dah nasihatkan dah last time.
Tak makan saman juga.
I told her why do you have to be burdened by other people's problem when you yourself masih banyak personal problem yang tak settle lagi...
Aduhai kawan......

I finished my food, I signaled her, I paid at the counter and I left....
She was still talking on the phone...
.
.
.
.
.
.

Selamat Hari Raya Haji to all Muslims readers!

I was in Kota Tinggi, Johor during the last Hari Raya Haji.
Met up with my ex-schoolmates..... Shina and the gang!  28 tahun tak jumpa!  Rindu nak jumpa lagi.



 Shina in blue.  She specially cooked nasi beriani and beriani kambing..... SEDAPPPPPPPP!



Happy longggggggggggggggggg weekend and have a blast one!!!!

2 comments:

Ez Vina said...

Ehhhhh macam ku kenal!

Coffee Girl said...

Aku tauk sapa ya. ahaha. oh tedah jadi tiang lampu. bagus makan sorang, sama juak rasanya. kan?

There was an error in this gadget