Tuesday, October 30, 2012

Pantun Perut Kenyang


Ni lah post second popular.... bertajuk PANTUN PERUT LAPAR
Syiok ke baca ? Best ke?
Kalau u suka, I pun suka.

Today, I nak buat pantun Perut Kenyang lah pulak...hehehe

Gendang gendut tali kecapi
Kenyang perut suka hati

Pantun dua kerat yang femes...
Kau suka hati ke kalau perut kenyang?
Memang suka hati, tapi kalau terlebih makan, tentu u menyesalkan?
Mana tak menyesal bila perut dah tak selesa, mata dah kuyu. 
Kalau mata kuyu kat rumah senang tarik bantal.
Kalau mata kuyu kat ofis cam ne?
I pernah beberapa kali terlelap kat depan laptop, tangan kat keypad, mulut ternganga sikit... hahahah
Nasib sound effect belum keluar lagi, and that was during office hour... 

Meh kita berpantun... :)

On the way to office stop kat kedai
Ku beli pulut and kuih keladi
Konon nak berdiet hajat tak sampai
Tadi colleague belanja pizza ermm murah rezeki



Pagi tadi kuih-muih ku belasah
Tengah hari membaham pizza
Kenyang perut alhamdulillah
Mata kuyu nak tidur lah pula

It's a wet wet day everyday
The hanged clothes at the balcony never get dry
Aiya I dont know what else to say
This is the best I have try

Have a great day... yeah!


No comments:

There was an error in this gadget