Thursday, January 10, 2013

Familia


2012 punyer Xmas sangatlah meriah... 

Meriah bukan apa, meriah kerana berkumpulnya anak, cucu dan menantu...
Memang buat open house but mostly invite close frens and relatives je.. This year I got to spend whole day at my mom's place coz hubby cakap tahun ni malas nak visiting.... Saya sangatlah gumbira.... hehehe.  Coz selalunya yang jadi pemandu bila balik visiting will be me. The man will not be fit to drive after few houses....
 
Semua adik beradik berkumpul at my mom's house with family masing-masing. My youngest brother who got married in Dec 2012, is blessed with a baby daughter on the anniversary date. Therefore, total cucu my parents dah 11 orang. Tahun ni bertambah lagi sorang, menjadikannya sedozen.

Memandangkan semua berkumpul tahun ni, full house katanya.  My sis and I decided to have some photoshoots to capture family photos.  The photographer is my colleague, Faisal.  We engaged him last year to take photographs during my brother's big day.  However, the photos below were taken not by the professional photographer.  Dia punya belum siap editing.  The photos below were taken by the kids..



Ni gambar mak, bapa and adik-beradik.  From left yours truly, bapa, mak, No. 2
Duduk kat bawah pula, No. 3, No. 4 and No. 5.

Seriuosly I tak sedar my blouse sama coraknya ngan setee tu.  Kalau ku tahu, memang I tukar baju... No. 3 and No. 4 yang in purple tu converted to Muslim.  No, 4 and No. 5 nun duduk di Sabah, sorang di KK sorang lagi di Kinabatangan..


Ha..... bersusun ikut sulung ke bungsu...

This is the photo of the whole family..... 5 anak, 4 girls and 1 boy.  11 cucu, 7 girls and 4 boys.. Melayu, Cina, Iban, Bidayuh, Melanau, Pakistan/Cina.....  Ugama Islam n Kristian.  1Malaysia.  Siap buat statistik kan?

The cucus dengan Xmas presents masing-masing.  Usually, the opening of the pressies dibuat pada malam christmas eve.  This year sebab ada photoshoots, the kids kena tunggu until the 25th itself.  How is the arrangement of buying the pressies?  Well, kita adik-beradik will buy for our nieces and nephews.  Maksudnya, I kena beli 9 pressies. No. 3 and No. 4 kena beli 8 gifts.  Yang teruknya my brother kena beli lebih sikit sebab anak sorang, 10 gifts.  So, each kids will get 4 gifts each... lumayan bah itu.  We did not tetapkan price range, ikut kemampuan masing-masing.  Kalau ada rezeki lebih, meriah sikitlah gifts.

Bapa ngan mak pun dapat habuan juga... selalunya baju, minyak wangi ataupun handbag.  Part ni optional for us five. 
 Xmas 2012 dapat hadiah besar..... happy ye??

Looking forward to another gathering ............



1 comment:

Coffee Girl said...

Sapa dapat kereta? sapa dapat kereta? waseeeehhhhhhhh best!!!!

mama, ney da sama corak dgn settee. Kitak zebra, yg sigek ya tapir. hehehe

There was an error in this gadget