Monday, January 14, 2013

Keselesaan. Comfortabilty.


Every working day, pagi-pagi dah kena think what to cook for dinner.
Buka fridge, tengok apa ada kat dalam.  Ayam? Daging? Ikan? Udang?
Kena fikir untuk daddynya kena masak apa.  Untuk anak-anak kena masak apa.
Daddy tak suka makan daging or ayam.  Kena masak fish. 
Kalau fish masak soup campur tempoyak for sure ok one...
Anak2 at least ayam goreng, kari, kicap, masak merah.  Kalau ikan I dah latihkan them makan ikan goreng, ikan sambal and ikan pari kari.  Barry paling suka makan sup tulang.  He can conquer one mangkuk for himself.

Si Cengal kena ada sambal belacan.  She can eat anything, and akan diulamnya ngan sambal belacan.  Cheese pun dia ulam ngan sambal belacan.  Hantu sambal belacan.  Me, I'll take anything.  Worst pun lauk telur goreng and ikan bilis goreng bawang besar......... laju je gua makan...

Itu cerita makan.  Ni pulak cerita lain.

Every working day, pagi-pagi dah kena think what to wear.
Buka almari, ada baju yang dah iron ada yang belum.
Ambik blouse pakai... ermmm kalau rasa ok, pakai tu je lah.
Ambik blouse pakai... ermmm rasa tak ok pulak today pakai baju tu.... buka, cuba satu lagi.
Kadang-kadang sampai 3-4 helai testing... balik-balik pakai baju yang tu jugak, selesa dan konpiden. Walaupun baju tu dah pakai last week. 
Kekadang, test punya test tengok jam dah pukul lapan... giler wei pecut ke ofis after that.  Mostly my working attire are blouses and pants.  Baju kurung ada tapi once in a while pakai.  There's one time I have 10 pasang baju kurung to wear, siap untuk 2 weeks...hehehehe.  Ada musimnya suka pakai baju kurung  to office.  Now dah back to blouse and pant je.

Nowadays, happy sikit coz tak payah nak gi KL kalau nak bershopping baju kerja.  Bukan tak da di Kuching tapi limited coz size kita orang yang jenis gebu ni ada kureng sikit pilihannya.  Dah ada shooping complex baru seperti Plaza Merdeka, City One ngan Metrojayanya... legalah sikit.  Pakaian untuk orang yang sewaktunya dengan kami yang gebu nie dah banyak choice available walaupun harganya ada tinggi sikit. Kan?  

Have a nice day !


No comments:

There was an error in this gadget