Monday, February 04, 2013

D for Di mana sudu dan garpu ku?


Nak bertanya ngan wanita-wanita di luar sana.  Especially, ibu-ibu.
Selalukah sudu dan garpu anda berkurangan di dapur?
Tak tahulah u all mengalami masalah that I'm encountering now.
Sudu sedozen tinggal setengah dozen.
Garpu sedozen tinggal tiga suku dozen.



Sudu ngan garpu ada kaki ke?  Or ada roh-roh masing?
Kalau u buat stock take every month (gila aper buat stock take for sudu and garpu kat rumah...hehehe)
for sure tak balance punya, mesti kurang satu dua

From my own analysis, sebab-sebab sudu dan garpu berkurangan di dapur...

(1)  terbuang dalam plastik sampai, terbungkus dalam surat khabar masa buat alas memasak

(2)  ketinggalan di sekolah masa anak-anak bawa bekal

(3)  bawa sudu ke bilik untuk stir minuman dan lupa nak return ke dapur

(4)  sudu/garpu di (3) tadi ada kaki lalu merayau lalu terselit antara kusyen or tersimpan dalam laci

(5)  cicak suka buat collection sudu/garpu?

(6)  ada sudu dalam handbag ku..... ya ku madah...

Happy Monday!!!




4 comments:

Coffee Girl said...

Sudu dlm handbag pakai apa, buka pintu berlocked ke? hahaha

Abg Bear said...

Hahaha ko ni Tia mengingatkan aku pada sorang pakcik jiran sebelah rumah yg memang akan buat stock check semua barang2 dapo termasuk sudu garfu setiap bulan...

Ez Vina said...

Tidak. Tapi anak saya ada tinggalkan tupperware di sekolah..adohhh..

Tia said...

ngang,
sudu dalam handbag kes aku bawa bekal jugak sometimes...

Abg Bear,
mesti pakcik ni tauke kateringkan?

Ez Vina,
Ya lagi teruk dari hilang sudu...hehehe

There was an error in this gadget