Thursday, April 18, 2013

A bottle of Tabasco for my birthday!


Yesterday, kita mencapai umur yang ke empat puluh empat.. Rasa tua kah? Sik eh!!
Biasa je.  Cuma rambut putih yang makin banyak kat ats kepala.  Tak dapat nak cover lagi dah.
Ramai yang wish melalui FB.  Thanks to all yang ingat dan sudi menghantar ucapan di angin lalu...hahaha.
Out of 400 plus my friend list dalam FB cuma about 100 je yang wish kat you.  Memang betul orang cakap, tak semua you kenal dan tak semua kenal you dalam FB.  So, sampai masanya kita buat filtering ya...

Adikku si Puan Pengarah ngan Inspektor Shahab siap call buat bernyanyi happy birthday.  Adikku si Jess hantar sms awal pagi.  Adikku si cikgu pula hantar wish melalui Whassap. Cengal wished me at 3 am in the morning coz I was sleeping with her, dia kena high fever.  Barry ada wish ke tidak lupa dah...

Laki aku? Pukul 3 petang baru hantar sms yang berbunyi:
' Selamat ulang tahun yang ke 44 bu Tia.  Semoga panjang umur, sihat walafiat dan murah rezeki.  Sik belanja makan tek?'

Kus semangat... nang sik romantik lalu.  Dah macam org gaji indon dipanggilnya bu Tia!!
That evening, no makan-makan spesel.  I told him budak-budak kena fever so no makan-makan kat luar.  I sms balik cakap nak masak spegeti je... So balik rumah cam biasa and just masak spegeti.  


You tahu apa terjadi bila lakiku balik?
Laki ku balik bawa sebotol Tabasco then makan spegeti sambil nyanyi lagu ' Happy Birthday to you...'.


Nang sik romantik lalu dah.... balik bawa sebotol Tabasco jak!  
Cubalah balik bawa botol wain ke, botol perfume ke.....

Tapi tak pe..... I luv u pengabis ati... hehehe.



4 comments:

mahirahm said...

happy belated birthday!!mgbu..

Tia said...

Tq...take care

Ms Tikot said...

Lamak x makan spageti nyaman ya eh. Dolok asal friday, adalah plan masak-masak di rumah Bu Tia ;-)

MBOK EMA said...

present lain dari yang lain ya nang best!!!!

HAPPY BELATED BIRTHDAY !!!

National Geographic POD