Friday, April 12, 2013

Buah naga jagung rebus..




Apakah persamaan gambar-gambar di atas?
Shocking kalernya kan?
Sebelah kiri tu buah naga (dragon fruit) yang telah siap dikupas dan dibelah dua.  Hasil dari kebun.
That day the fruits were almost ripen. Too much to eat.  Cari idea buat juice.  Google jangan tak google.  Cari resepi yang simple.  Dapat.  Just add honey and bit of lemon. 

 Kemudian blend and chillkan sekejap..


Hasilnya......

Yummy n refreshing..... Kaya dengan anti oksidan.  

And baju pink tu.... last year dah beli ngan Miss Coki.  Tak pernah pakei.  Baru rasmikan hari nie.
It's a blouse panjang, boleh jadi short dress tapi tak berlengan.  Cardigan pun beli last year, baru pakai hari nie jugak.  Bukan tan nak nak pakai, pernah cuba sarungkan bila time nak kerja.  Cuba pakai... eh... tak comfortable.  Esok lusa minggu depan cuba lagi... masih tak konfiden nak pakai. Biasalah orang pompuan, siap cuba empat lima pasang baju masa dress up nak turun kerja.  

Pakai baju pun nak konpiden bagai kah? Eh ... ye lah.  Sebab tu aja few pieces of new blouses yang belum dirasmikan lagi ....hehehehe.  Ada konpiden and keselesaan, kita pun akan ceria memakainya..... sehingga pagi tadi.   Orite, mood ok this morning... pakai je lah.

Ye lah kalau tak konpiden, pakcik tu pun tak akan pakai spenda putih besar kus semangat dalam video ehem ehem yang terhangat sehari dua nie... Macam-macam benda yang dihebahkan dan diexpose time nak pilihanraya ni.


Jom buat kopi o pekat pekat kaw kaw dan rebus jagung... 
Kita saksikan badut-badut politik berperang di dunia indah warna mereka.

Selamat berhujung minggu....



2 comments:

mahirahm said...

nyaman buah naga n jagong..my fav..jagong ya mkn dgn planta n susu..yummy!!

Ms Tikot said...

Ada gik x buah naga ya, beli lok. hehehe

There was an error in this gadget