Tuesday, August 19, 2014

Bila membuat orang ketawa itu satu amal jariah...


Buat baik berpada-pada
buat jahat jangan sekali.
Pantun orang dulu-dulu tu tapi masih diaplikasi hingga ke zaman moden kini.
Memang patut pun diamalkan.

Untuk mengubat hati yang lara
Buat jenaka dialu-alukan
Muka tersenyum hati pun ria
Sudah dikira amal jariahkan?

Ini pantun aku.
Pagi tadi, kawan sekerja Puan Dayang bertestimoni..... cewah!!
Dia bilang suaminya tersenyum dan tertawa membaca status FB ku kelmarin.



Itu sudah bagus!
Sebelum ini pun a few friends and colleagues said the same thing.
They laughed.  They giggled reading my FB status or my post in this blog.
Well.... that is good.  Make others happy is a good deed indeed...hehehe.
Bila kau ketawa dan berasa gembira, ia membantu mengurangkan stress dan seterusnya lower ur blood pressure and meneritkan otot-otot muka agar tampak muda selalu.

They like what I write.  I write from the heart.  Ikhlas.  That is me.
So, like me if you do but dont fall in love with me.
Coz.... if I know that you fall in love with me, I wont let you go.... let you go!
Hahahahaha..... Seram kan?



Just sharing....
The photo above, taken on Sunday when I was having breakfast with Cengal at a coffee shop. He caught my attention.  He stole my heart.
Kecik-kecik dah bermuscle.  Kecik-kecik dah lasak kepalanya.
Anyway, he has a very sweet smile that comes with a very tangkap leleh lirikan mata.
Tak sempat ambik gambar when he was smiling.  I gugu gaga acah him from meja sebelah...hehehe.
Very true I tell u.  Bukanku saja tergoda tapi ada nenek sorang tu pun siap usap-usap tangan and muka budak ni depan mak bapak dia.

I do not know his name, but I am gonna call him Baby Alex.
I have a few friends by the name of Alex, muka seiras and also chubby and cute looking like this baby.

What is it with me with lirikan mata ?
My weakness.



1 comment:

Coffee Girl said...

hehe... hey blondie!

There was an error in this gadget