Tuesday, June 23, 2015

Ku temui tempe dan petai di Pullman Kuching Ramadhan Feast.


Bila petai dan tempe dah masuk Pullman, dah up lah sket standard makanan ni. It shows that the hotel cater for the local taste too, not only international cuisine.  We should be proud huh? Surprisingly my Chinese friends like to eat tempe! Mukadimahnya....



Bila ramadan, our Muslim friends and relatives akan berpuasa.
Bila ramadan, akan muncullah bazaar ramadan yang menjual bermacam-macam jenis makanan.
Bila ramadan juga, akan muncullah promosi buffet ramadan di hotel-hotel terkemuka.

Exactly one week ago, I was invited to attend the Ramadhan Buffet launching at Pullman Kuching. The same evening, the candle lighting ritual ceremony was also launched.  



A lot of guests from government and private sectors were invited.  Also present were 30 children from Rumah Kanak-kanak, adopted by Pullman Kuching as part of their Corporate Social Responsibility, to gather for a yearly hearty Ramadhan feast.

The Ramadhan buffet dinner is available from 18th June to 16th July 2015 and priced at RM106 net per person.  Children under 12 years old will receive 50% discount.  A special corporate discounts will be extended to corporate dinners or ramah-tamah events held in Pullman;s 13 function rooms.

For more information, call 082-222888 or visit Pullman Kuching's official website pullmankuching.com or Facebook.om/pullmankuching



Yours truly with her partner in crime, Ms Jacqueline. Thanks Jac.
Now, lets feast our eyes with the food photos...


The hero... pemegang watak utama... kambing panggang! 

 I tasted the beef curry.  Memang sedap dan cukup rasa. Kuahnya pekat.  
Beef curry, fish curry, lamb curry and sup tulang.

The famous Sambal Tempoyak


Sambal Hijau
Sambal Tomato

Umai Ikan

Kueh-mueh tempatan seperti celorot, kuih lenggang dan kuih koci juga dihidangkan selain dari kek dan pastri.
 
 Ulam-ulaman, pelbagai jenis ikan kering dan pecal atau rojak.


Yang lain-lainnya.....





For your A, B, C, D, E, F...... bla bla bla
  
 Pertama kali makan aiskrim goreng.  Nak makan benda ni kena ada skill, baru aiskrim yang dah cair sikit tu tak meleleh.  Bila dah gigit 'crust' nya teruskan menyedut inti aiskrim tersebut... :)

Pullman Kuching's Ramadhan buffet spread consists more than 150 dishes termasuk local feveret, makanan tradisi melayu dan juga antarabangsa.

Jom membuffet!

4 comments:

Coffee Girl said...

Foooooooood! tempoyaknya ada masam sikit, sik macam tempoyak bcck, ada manis sikit. :-)

Lea Ismail said...

yah...umeinya nang memikat na juak

Tia said...

coffee girl,
tempoyak ku juak nyaman... hehe

lea ismail,
hi... welcome.
kmk sik nyempat ngetesrt umai ya. . 😆

Tia said...

coffee girl,
tempoyak ku juak nyaman... hehe

lea ismail,
hi... welcome.
kmk sik nyempat ngetesrt umai ya. . 😆

National Geographic POD